Uudised

Tervisliku Eesti toidu päevad 16.02-26.02

09. veebruar 2017

24.veebruaril tähistame Eesti Vabariigi 99. sünnipäeva. Et sammuda sama pikka teekonda, on oluline hea tervis. Oma tervise toetamiseks kutsume Sind üles eriti veebruaris, kuid ka muul ajal tarbima head, puhast ja kvaliteetset Eesti toitu. Oleme selleks puhuks välja valinud tervist toetavad eestimaised tooted, mis sobivad nii peolauale kui ka argipäevaks. Talvine aeg oli vanadel eestlastel traditsiooniliselt see aeg, millal söödi sügisel varutut, kuivatatut, soolatut, suitsutatut ja hiljem ka purki pandut. Tänased võimalused nautida kohalikku toitu ka hooajaväliselt on tänu Eestimaa väiketootjatele oluliselt mitmekesisemad.

Miks soovitame tarbida puhast Eesti toitu? Kodumaiste toodete tarbimine on kasulik keskkonnale, tehtud valikud mõjutavad Sinu ökoloogilist jalajälge. Kohalike toidutootjate/väiketootjate toodete tarbimisega toetad ka Eesti majandust.

Oma tervisest hoolides eelista võimalusel mahetoitu. Taimsetes mahesaadustes on tavatoodetega võrreldes oluliselt suurem tervisele kasulike antioksüdantide hulk ning oluliselt väiksem raskemetallide ja pestitsiidijääkide sisaldus. Mahedad piima– ja lihatooted on oomega-3 rikkamad ja sisaldavad rohkem teisi kasulikke rasvhappeid.

Tootmisviis mõjutab toidu keemilist koostist, mis omakorda avaldab pikaajalist mõju tervisele ja immuunsüsteemile.

Meie soovitame – söö puhast ning vähetöödeldud toitu, mis on kasvanud puhtas piirkonnas ja mis on kasvatatud hoole ning armastusega! Eelista eestimaist ja ära unusta ka toidutraditsioone!

 

Tule kuula meie soovitusi lähemalt Delice ja Solaris toidupoodides toimuvatel Tervisliku Eesti toidu päevadel.

Infotunnid toimuvad:
16.02 Solaris 16.30-19.30

17.02 Pärnu Delice 15.30-18.30

23.02 Viimsi Delice 16.30-19.30

 

Eva-Liisa ja Laivi
Tervise Maitsed OÜ toitumisnõustajad

Stella Sadrak
Sotsiaalmeedia spetsialist
Stella Sadrak