Uudised

Võida oma jaaniostud tagasi!
17.06.2019

Loosime tagasi 30 ostukorvi summad!
Soorita perioodil 20.06-24.06.19 ABC Supermarkets (Comarketi toidupoed, Delice toidupoed, Solaris Toidupood) kaupluses ost, kirjuta tšeki tagaküljele trükitähtedes oma nimi ja e-mail ning lisa tšekk loosikasti.

Mida suurem on sinu ostukorv, seda suurem ka võidusumma.

 

Täpsemate reeglitega saate tutvuda SIIN

Jaanipühade parimad pakkumised leiate aga SIIT

Tervisliku toidu päevad 16.05-26.05
14.05.2019

Ees on suvekuud, mil organism nõuab kergemat toitu ning ainuke aeg kogu aastast, mil ka jahedad joogid kosutavat värskendust looma sobivad. Kogu lehtsalatite pillerkaar koos igat värvi köögiviljadega tuleks ideaalis iga päev salatiks hakkida, koos marjade ja puuviljadega mahedikeks blenderdada või külmsuppideks vormistada koos ohtra värske tilli ja peterselliga. Grillisõber saab kala-kana kõrvale sättida küpsema ka ananassi, suvikõrvitsa, baklažaani ning Portobello seeni. Kiirel päeval pakkige aga kaasa võtmiseks kott käepärastes pakkides valmis smuutidega, mida leiab nüüd küll igale maitsele. Olgu see energiat andev, kiudainete- ja valgurikas või kaalulangetuseks sobiv. Kindlasti leiate poevalikust ka endale meelepärase galeti, mida on saada lisaks maisile, riisile ja tatrast (nüüdsest ka ägedate lisandustega nagu karulauk või isegi vitamiinid!) valmistatule ka läätsedest ja kikerhernestest tehtuna. Avokaado- ja mahlased tomativiilud kahe galeti vahele, röstitud seemneid maitseks peale ning mõnus vahepala on rannas haukamiseks valmis.
Lihtsaim hommikueine või miks mitte ka magustoit on aga marjad-puuviljad täistaimse joogiga. Kuhjake maasikaviilud, mustikad, vaarikad või nektariiniviilud kaussi, lisage paar supilusikatäit röstitud müslit, kookoslaaste, ananassikrõpse ja valage üle külma taimse joogiga. Pere pisikesed võivad klaasi kaltsiumiga rikastatud jooki aga oma igahommikuse pudru kõrvale võtta ning vanaisagi võib sellega oma janu kustutada. Taimse joogi võib aga ka lihtsalt mõne superfoodi pulbriga blenderdada ning siis jääb üle vaid see kosutav suvine kokteil termopudelis trennikotti pista või hoopis ilusas pokaalis alkoholivaba kokteilina serveerida.
Kasutage valget aega loominguliselt ka kõhtu täites!

Toitumisnõustajad Eva-Liisa Kaaristo ja Ülle Hõbemägi

 

Toitumisnõustajate infotunnid:
16.05 kell 16.30-19.30- Solaris Toidupood
22.05 kell 15.30-18.30- Pärnu Delice
23.05 kell 16.30-19.30- Viimsi Delice

 

Tervisliku toidu päevade sooduspakkumistega saate tutvuda SIIN

Delice ja Solaris kliendilehe pakkumised 16.05-26.05

“Premeeri teenindajat” kampaania võitjad
10.04.2019

Abc Supermarkets AS (Solaris ja Delice toidupoed, Comarketi kauplused) viis märtsis läbi kampaania „Premeeri teenindajat“, mille eesmärgiks oli välja valida iga kaupluse parim teenindaja, kes sai preemiaks 100€. Parimad teenindajad selgusid rahvahääletusel.

 

Võitjaks osutusid:

Jevgenia- Solaris Toidupood
Helve- Pärnu Delice
Anželika- Viimsi Delice

 

Aitäh kõigile, kes andsid oma hääle ja edastasid kiituse!

 

Portugali veinipäevad 07.03-17.03
06.03.2019

Portugal ja vein seostub enamusele veinisõpradele seni eelkõige oma kangestatud veinidega, kuulsam neist kindlasti portvein, kuid ka Madeira on nõutud kraam ja teeb comeback-i. Lisaks nendele on see maa täis avastamata aardeid oma unikaalsete viinamarjasortide näol, mida kuskil mujal maailmas ei kohta.
On kokku loetud ligi 250 erinevat viinamarjasorti, mis on jäänud Portugali varalaekaks ja annab neile eristuva isikupära. Isiklikult pean nende sortide üheks suurimaks väärtuseks nende head omadust kohalikus soojemas kliimas säilitada hape ja värskus ning samas suhkrute tootmisel jääda tagasihoidlikuks, mis annab veinimeistritele võimaluse luua mõõduka alkoholimahuga veine.
Traditsiooniks on veinimeistritel segada erinevaid sorte kokku kuid üha tõusvam trend on fokusseerida ühele konkreetsele sordile, ning siinkohal tutvustangi viinamarjasorte, mida peetakse Portugali parimateks.

Heledatest sortidest on tähtsamad järgmised:
Alvarinho– peetakse Portugali suurima veinipiirkonna Vinho Verde vast kõige nooblimaks viinamarjaks, millest saab nüansirikkaid ja mineraalseid veine, mis head noorelt ja värskelt, kuid omavad tihti ka potentsiaali arenemiseks.
Arinto, mida vahel märgitakse ka Pedernã nimega Vinho Verde piirkonnas, on viinamari, mida veinimeistrid hindavad oma happe ja mineraalsete nüansside pärast eriti sobivaks kuivade valgete veinide ja vahuveinide valmistamisel. Tänu sellele on levinud kogu Portugalis, kuid vast kõige olulisemad on Alentejo ja Vinho verde piirkonnad.
Fernão Pires, mida teatakse ka Maria Gomez nimega, on Portugali enim kasvatatud sort tänu oma suutlikkusele anda hea kvaliteediga marju pea igal pool Portugalis. Tulemuseks enamasti kerged ja puuviljased veinid, mis parimad noorelt nautimiseks ning on levinud ka vahuveinide valmistamisel .
Encruzado on hele sort, mis talub hästi tammevaadis ja settel küpsemist ning sobib hästi täidlasemate ja lopsakamate veinide valmistamiseks. Levinud eelkõige Portugali keskosas, ning spirituaalseks koduks peetakse Dão piirkonda.

Tumedatest sortidest peetakse olulisemateks järgmiseid sorte:
Tinta Roriz ehk Aragonez,samal viinamarjal võib olla mitu nimetust, sõltuvalt piirkonnast, kus ta levinud on. Kellele tuttavad Hispaania veinid, teavad seda viinamarja Tempranillo nime all. Annab elegantseid ja samas külluslike veine erinevates kaalukategooriates, kergetest noorelt joodavatest veinidest kuni täidlaste ja tummisteni, mis tahavad mitmeid aastaid küpsemist keldrivaikuses.
Baga on üks huvitavamaid viinamarju, mis levinud eelkõige Bairrada piirkonnas, ning võiks seda nimetada Portugali Baroloks- kombinatsioon parkainetest ja nõtkest happesusest, ning omab väga head arengupotentsiaali.
Touriga Nacional oli algselt levinud ainult portveinide valmistamisel, kuid üha tõusvam trend on valmistada klassikalisi kuivi punaveine, millel sügav värvus, tihe tekstuur ja külluslik karakter. Tänu oma edule on levinud tänaseks päevaks Douro orust kaugemale ja valmistatakse kogu Portugalis.
Trincadeira, mida teatakse ka Tinta Amarela nimetusega annab hästi marjaseid, ürdiseid punaveine,millel ka elav happesus. Üldiselt kergemad ja särtsakamad veinid, ning kõige rohkem leiab neid Alentejo piirkonnast.
Castelão on viinamari ,mis varanduseks Lõuna-Portugali veinimeistritele, kuna annab parimaid tulemisi just kuivas ja kuumas kliimas liivasel pinnasel. Levinud eelkõige Tejo, Lisboa, Península de Setúbal ja Alentejo piirkondades. Tulemuseks on täidlased, vaarikate ja mustade marjade karakteriga punaveinid, millel ohtralt parkaineid. Küpsedes hakkab meenutama Cabernet Sauvignon viinamarja oma seedripuu, sigari nüansside pärast.
Touriga Franca on eelkõige Douru piirkonna spetsialiteet. Jällegi sort, mis levinud portveinide valmistamisel, kuid annab põnevaid tulemusi ka punaveinina. Vaarikad, violetsed õied, vürtsid on peamised iseloomujooned aroomides/maitsetes.

Lisaks kohalikele sortidele leiab ka loomulikult Chardonnayd, Cabernet Sauvignoni, Syrah ja Sauvignon Blanc viinamarjadest veine. Kuid kui on soov nautida midagi eristuvat, siis on Portugali unikaalsed viinamarjad, mida tasub avastada ja proovida. Leiab sealt midagi igaüks ja igas stiilis veine, mille kõrval ei tasuks unustada väärikaid portveine ja Madeirasid, mis pakuvad jätkuvalt unustamatuid elamusi.

 

Head avastamist soovides,
Kristjan Markii

Solaris ja Delice toidupoodide sommeljee

Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president

Itaalia veinipäevade pakkumistega saate tutvuda SIIN

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada Teie tervist!

Küpsised aitavad meil teenuseid edastada. Meie teenuseid kasutades nõustute sellega, et kasutame küpsiseid. Rohkem infot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sulge